top of page
Yazarın fotoğrafıBi Moda Hayat

Trendyol, Görme Engelli Kullanıcılar İçin Sesli Rehber Özelliğini Tanıttı

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, erişilebilirlik konusunda önemli bir adım atarak görme engelli kullanıcılar için sesli rehber özelliğini devreye aldı. BlindLook adlı erişilebilirlik teknolojileri firmasıyla yapılan iş birliği sonucunda hayata geçirilen bu özellik, hem Trendyol'un web sitesinde hem de mobil uygulamasında kullanılabiliyor.


Görme engelli kullanıcılar, BlindLook tarafından geliştirilen sesli haritalama teknolojisi sayesinde Trendyol'un ürün ve hizmetlerini yardıma ihtiyaç duymadan kullanabiliyorlar. Bu teknoloji, simülasyon yoluyla ürün ve hizmetlere erişimi sağlayarak, tam veya kısmi görme engelli bireylerin dijital alışveriş deneyimini kolaylaştırıyor.


Ekran okuyucu programlarla entegre çalışan bu teknoloji, herhangi bir web sitesi veya uygulamayı kullanırken gereken adımları sesli bir şekilde aktararak kullanıcıları yönlendiriyor.

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, şirketin sürdürülebilirlik misyonu doğrultusunda herkes için kapsayıcı ve uygulanabilir çözümler üretmek için çalıştığını belirtti.


Poyraz “EyeBrand sertifikası ile BlindLook’un Görme Engelliler için Marka Ağı’na katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Müşterilerimize kusursuz bir e-ticaret deneyimi sunarak pozitif etki yaratmak bizim temel misyonumuz. Bu etkiyi daha eşit ve daha kapsayıcı bir dünya adına kullanarak ülkemizde 1 milyon, dünyada 285 milyon görme engelli bireyin özgürce hayata katılma hakkını destekliyoruz. Sesli rehber özelliği sayesinde artık görme engelliler, platformumuzda bulunan 200 milyonu aşkın ürünü inceleyebilecek, kendi kararlarını kendileri vererek kolay ve güvenilir alışveriş olanağından yararlanabilecekler. 30 milyonu aşkın müşterimizle Türkiye’nin en yüksek kullanıcı sayısına sahip EyeBrand sertifikalı e-ticaret platformu olmak bizim için gurur kaynağı. BlindLook iş birliğimizle, Sürdürülebilir Etki Planımız doğrultusunda hedeflediğimiz sosyal sorumlu dönüşümü hızlandırıyoruz” kullandığını vurguladı.

BlindLook'un kurucu ortakları Sadriye Görece ve Cihat Ersin Aydın da Trendyol'un, görme engelli kullanıcıları online alışveriş dünyasına dahil eden bu teknolojiyi benimsemesinden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Aydın;

“EyeBrand ağımızın bir parçası olarak, Trendyol’un yapay zekâ destekli sesli özgürlük dünyamıza katılmasından dolayı çok mutluyuz. Ülkemizde 1 milyon, dünyada ise 285 milyon görme engellinin hayatına dokunacak bir işe imza attık. Biz BlindLook olarak, iletişimin %80 görme odaklı olduğu bu dünyada, görme engelliler için %100 ses odaklı bir dünya yaratıyoruz ve bunu gelişen teknolojiyi de içine katarak büyütüyoruz. Trendyol gibi kullanıcı sayısı yüksek, görme engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek, e-ticaretin önemli bir markasıyla birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Eşit, erişilebilir ve kapsayıcı dünya hayalimizi adım adım gerçekleştirme yolunda bizimle birlikte yürüdüğü için Trendyol’a çok teşekkür ederiz” diye belirtti.

Sesli Simülasyon (Audio Simulation) teknolojisi, görme engelli kullanıcıların Trendyol'un internet sitesi ve mobil uygulamasında özgürce dolaşarak hızlı, kolay ve güvenilir alışveriş yapmalarını sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde, görme engelli bireyler Trendyol'un 200 milyonu aşkın ürününü inceleyebilir ve kendi kararlarını kendileri verebilirler. Trendyol, bu adımıyla Türkiye'nin en yüksek kullanıcı sayısına sahip EyeBrand sertifikalı e-ticaret platformu haline geldi.


******

Yasal Uyarı:

Bu haber içeriği, bimodahayat tarafından yalnızca bilgilendirme amaçlı olarak hazırlanmıştır, herhangi bir tavsiye niteliği taşımaz, reklam amaçlı değildir ve herhangi bir ticari ürün veya hizmeti teşvik etmez. Bu içeriğin doğruluğu veya eksiksizliği garanti edilmemektedir ve içeriğin kullanımıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

Bimodahayat, bu haber içeriğini önceden haber vermeksizin değiştirebilir veya kaldırabilir ve bu haber içeriğinin tüm haklarını saklı tutar.

Bu haber içeriğinin herhangi bir kısmını kopyalamak, yeniden üretmek veya dağıtmak, bimodahayat'ın yazılı izni olmadan yasaktır.

Comments


Top Stories

1/24
bottom of page