top of page
Yazarın fotoğrafıBi Moda Hayat

Amerikan Görüntü Ödülleri (American Image Awards), Sektör Liderlerini ve İnovatörleri Yüzüncü Yıl Gala Yemeğinde Buluşturdu


Image credits: global fashion agenda


Prestijli Amerikan Görüntü Ödülleri, Salı akşamı, giyim ve ayakkabı endüstrilerinden vizyonerleri ve savunucuları, bu yıl yüzüncü yılını kutlayan efsanevi Gotham Hall'de düzenlenen muhteşem gala yemeğinde bir araya geldi.


Aralarında ünlü tasarımcı Todd Snyder'ın da bulunduğu özel konuklar arasında Cynthia Rowley ve Michelle Ochs gibi isimler de yer aldı.


Amerikan Moda Tasarımcıları Konseyi (CFDA), sekizinci yıl üst üste etkinliğin hayır kurumu olarak yer aldı. CFDA CEO'su Steven Kolb konuşmasında,

"Amerikan Görüntü Ödülleri muhteşem bir etkinlik ve AAFA liderliği ile birlikte yarattığımız fırsatları yansıtmak için her zaman harika bir gece." diyerek gecenin öneminin altını çizdi.

Yaklaşık yarım yüzyıldır Amerikan Görüntü Ödülleri Amerikan Giyim ve Ayakkabı Derneği (AAFA) tarafından işletilmekte. Bu ulusal ticaret derneği, küresel piyasada rekabet eden birçok giyim, ayakkabı ve dikiş ürünleri şirketini ve tedarikçisini temsil ediyor. AAFA'nın şemsiyesi altında 1.000'den fazla dünyaca ünlü marka bulunurken, dernek yılda bir kez, üyelerini olağanüstü liderlik ve mükemmellikle öne çıkanlar olarak onurlandırdığı bir gala düzenliyor.


Yılın Sürdürülebilirlik Ödülü Global Fashion Agenda’ya


Bu yılki törenin en öne çıkanlarından biri, Yılın Şirketi olarak Carhartt'ın tanınmasıydı. 1889'da kurulan Detroit merkezli aile şirketi, son dönemde birçok kesime hitap eden bir popülerlik kazandı. Danilo Amoretty, Küresel Ürün Tedarik ve Operasyonlar Başkanı, Carhartt adına ödülü kabul ederken, şirketin zengin mirasını ve geniş çapta ilgi çeken yapısını tanıdı.

Gecede ayrıca sektörün önde gelen isimlerine prestijli ödüller takdim edildi. Yılın Kişisi ödülü, Ann Taylor, Haven Well Within, Lane Bryant, LOFT ve Talbots'tan oluşan çok markalı bir perakende işletme şirketi olan KnitWell Group'un İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Lizanne Kindler'a verildi. Yılın Öncüsü ödülü ise MMG Advisors'un Kıdemli Yönetici Ortaklarından Allan Ellinger’a verildi. Ellinger, moda ve tüketici ürünleri sektörüne odaklanan 35 yıllık bir yatırım bankacılığı danışmanlık firması olan Trailblazer of the Year olarak onurlandırıldı.



Image credits: global fashion agenda


Yılın Eko-Steward'ı, tüm eko-sistem genelinde insanlar ve gezegen için net pozitif bir moda endüstrisi yaratma nihai vizyonuna sahip Danimarkalı kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Global Fashion Agenda'nın CEO'su Federica Marchionni ‘ye verildi. Kuruluş, moda endüstrisinde sürdürülebilirliği teşvik etmesi nedeniyle Yılın Çevre Sorumlusu seçildi.


Akşamın doruğu, Carolina Herrera'nın Kreatif Direktörü Wes Gordon'a Yılın Tasarımcısı ödülünün verilmesiydi. Atlanta doğumlu, Londra'da eğitim görmüş Gordon, yedi yıl önce efsanevi tasarımcıdan gelen bir istek üzerine bu role geçti ve lüks moda evi için hazır giyim, parfüm, güzellik ve gözlük alanlarında küresel yaratıcı stratejiyi yönlendirdi.

"Burada durduğumda, kendimi Carolina Herrera'nın yaratıcılığına güvenen biri olarak buluyorum. Bu gerçekten de bir rüya gerçekleşmesi." dediği duygusal kabul konuşmasında Gordon, kocası, ebeveynleri ve Carolina Herrera ekibine teşekkür etti.

 


"Gecenin sonunda, moda dünyasında çalışmanın ayrıcalığını yaşadığımı biliyorum." diyen Gordon, kariyerinin tutku ve özveri ile dolu olduğunu belirtti. Wes Gordon, American Image Awards 'de kutlanan inovasyon ve mükemmelliğin ruhunu temsil ediyor.

 

Amerikan Görüntü Ödülleri ve ödül alanlar hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.americanimageawards.org adresini ziyaret ediniz.



Image credits: global fashion agenda


Global Fashion Agenda (GFA), moda endüstrisinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için kurulmuş kar amacı gütmeyen bir kuruluş. 2009 yılında kurulan GFA, sektör liderlerini, hükümetleri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, daha adil ve çevre dostu bir moda endüstrisi yaratmak için çalışmakta.


GFA'nın çalışmaları, beş temel ilke üzerine kuruludur:


  • Çevresel Etkiyi Azaltmak: GFA, sera gazı emisyonlarını azaltmak, su ve kimyasal madde kullanımını en aza indirmek ve atıkları azaltmak için çalışmakta.

  • Sosyal Adaleti Teşvik Etmek: GFA, adil çalışma koşullarını teşvik etmekte, insan haklarını korumakta ve tedarik zincirinde şeffaflığı geliştirmekte.

  • Ekonomik Refahı Sağlamak: GFA, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir ekonomi yaratmak için çalışmakta

  • Yeniliği Teşvik Etmek: GFA, sürdürülebilir moda çözümleri geliştirmek için araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmekte.

  • İşbirliğini Desteklemek: GFA, sektör paydaşları arasında işbirliğini teşvik etmekte.

Comments


Top Stories

1/24
bottom of page